Das Wad

Short Rob Lücker | Hazazah Pictures | 2014
KLEIN Das Wad - Final Poster

Korte film van Rob Lücker, waarmee ik vorig jaar Verzet maakte. Das Wad gaat over een strandjutter (René van ‘t Hof) die op een reusachtig object stuit. Met inhoud.

De film is geproduceerd door Hazazah Pictures in het kader van NTR Kort. Das Wad is op het Nederlands Filmfestival in premiere gegaan en won daar het Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

Nominatierapport:

Rob Lücker voor KORT! – DAS WAD

DAS WAD is een buitenissige komedie die zich afspeelt op een uitgestrekte waddenvlakte. Een Joodse schatzoeker stuit per toeval op een periscoop uit de tweede wereldoorlog. Als bij nader onderzoek blijkt dat aan deze periscoop een complete onderzeeër, inclusief bemanning vastzit, breekt de oorlog opnieuw uit. In DAS WAD volgen de onverwachte, absurde en komische gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. De film is slim gemonteerd, met bravoure in elkaar gezet en werkt geleidelijk toe naar een megalomane climax. Dit is waar het genre korte film voor bedoeld is.

Juryrapport:

Van deze korte film spat het maakplezier en het vakmanschap af. De maker heeft zijn keuzes tot in de kleinste details zorgvuldig uitgevoerd. Ambachtelijk production design, sterke casting, strakke montage en gelikte postproductie, alles wordt uit de kast getrokken om de kijker mee te voeren in een reeks humoristische en fantasierijke gebeurtenissen die tezamen een uniek en absurdistisch verhaal vormen. Een film met ballen.

Het Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2014 gaat naar Rob Lücker voor KORT! – DAS WAD

Awards

  • Gouden Kalf Beste Korte Film - Nederlands Filmfestival 2014
/ New post