Nono het Zigzagkind in Amerikaanse bioscopen

News

De Nederlandse jeugdfilm Nono het ZigZag Kind van Vincent Bal is binnenkort te zien in Amerikaanse bioscopen. De rechten zijn verworven door Menemsha Films, een distributeur die zich richt op arthousefilms.

Volgens producent Burny Bos moet de film na november in de Amerikaanse theaters gaan draaien. Het gaat om een beperkte release. Het is na Minoes de tweede film van regisseur Vincent Bal die in de Verenigde Staten in de bioscoop te zien is.

De film, met in de hoofdrollen Fedja van Huêt, Isabelle Rossellini en Jessica Zeylmaker, vertelt over een jongen die op reis naar zijn oom een mysterieuze opdracht krijgt. Hij gaat met een oude crimineel naar de Franse Rivièra om de waarheid achter zijn overleden moeder te achterhalen.

Prijzen

NoNo het ZigZagkind was inmiddels al op talloze grote internationale filmfestivals te zien, zoals Toronto en Berlijn. De productie won ook al diverse prijzen, waaronder de Jeugdprijs bij de European Film Awards en de Grote Juryprijs op het Internationale Festival van Kyoto.

/ New post