Uitzending ‘Verzet’ vrijdag 6 december 21.05 Ned 2

back
Wednesday, 4 December 2013


Komende vrijdag wordt de One Night Stand film Verzet uitgezonden. Kijkt allen! Het is de eerste film in deze serie, en tevens de enige die op een normaal tijdstip is geprogrammeerd. Goed nieuws voor ieder die niet meer in Sinterklaas gelooft maar wel in de hypocrisie van menig Nederlander in de tweede wereldoorlog, en die daarom wil lachen.

VERZET-POSTER

Fons (een meesterlijke rol van René van ‘t Hof) is amateur porseleinverzamelaar, die uit geldgebrek maar tegen zijn zin een Joodse onderduikster (een meesterlijke rol van Sanne Vogel) in zijn huis tolereert. Zij blijkt echter zo’n onuitstaanbaar verwend wicht dat hij besluit haar hoe dan ook zo snel mogelijk het huis uit te werken, en schakelt hiertoe een Duitse Obersturmbahnführer (een meesterlijke rol van Porgy Franssen) in.

Verzet is de eerste langere film van Rob Lücker, en curieus genoeg de eerste film die hij maakte met dialoog. Verzet is een geweldige comedy die een nooit eerder vertelde kant van de oorlog belicht: die van de hypocriete Telegraaf-Nederlander, waarvan er in de werkelijkheid een stuk meer waren dan verzetshelden waar de meeste films over gaan.