Publieke Werken

Joram Lürsen | Topkapi Films | 2015 IMDB back

Publieke Werken is een historische film naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rosenboom. Regisseur Joram Lürsen en producent Topkapi slaan voor de 6e keer (In Oranje, Alles is Liefde, Het Geheim, Alles is Familie, Bloedlink) de handen ineen.

Op 1 januari 2016 bereikte de film als eerste de status van Gouden Film, de magische grens van 100.000 bezoekers. Ik heb de film gemonteerd en de trailers. Hier te zien.

Op 30 augustus 2016 ontving de film 10 Goudenkalfnominaties, waaronder Beste Film en Beste Montage. Geen van deze nominaties werd door de Dutch Academy for Film ook daadwerkelijk beloond met een gouden kalf.

IMG_6236

Publieke-Werken_dd1_klein-665x300Publieke Werken speelt zich af in het Amsterdam van de industriële revolutie en vertelt het tragische verhaal van Vedder (Gijs Scholten van Aschat) wiens huis plaats moet maken voor de bouw van het Victoria Hotel. Hij weigert echter te verkopen en smeedt samen met zijn neef Anijs (Jacob Derwig) een plan om zoveel mogelijk winst te maken en daarmee een belangrijke daad te verrichten. Het loopt echter volkomen anders.

Publieke Werken komt 10 december 2015 in de bioscoop.

PW cast

 


Awards
  • Gouden Film 2016
      • Nominatie Gouden Kalf Beste Montage - Nederlands Filmfestival 2016
          • Nominatie Gouden Kalf Beste Film - Nederlands Filmfestival 2016